Kostuumstyling

Als kostuumstylist praat ik ten eerste met de regisseur over de te bepalen stijl en maak een plan dat aansluit bij de vormgeving. Ook bespreek ik hoe de kostuums een bijdrage kunnen leveren aan het verhaal. De kostuums kunnen het een extra laag mee geven, bijvoorbeeld door mee te kleuren of een juist een ander verhaal te vertellen dan het script.

Verder ga ik op zoek naar de drijfveren van de personages. Daarvoor spreek ik, wanneer mogelijk, met de acteurs. Samen met hen geef ik het personage vorm, want kleding is heel bepalend voor een rol en levert een grote bijdrage aan spel en inleving. Terugkoppeling met de regisseur daarna levert vaak nieuwe vondsten op over een personage of het stuk.

Stijl
Ik combineer graag vintage-, tweedehands- en nieuwe kleding, omdat die eerste twee een authentiek karakter geven aan het geheel. Dit biedt vooral voordelen voor low-budgetprojecten.
Vintage kleding is een grote liefde van mij. Ik ben vaak wekelijks te vinden op het Waterlooplein en de Noordermarkt, beide in Amsterdam. Door de jaren heen heb ik een oog ontwikkeld voor kwaliteit en herkomst van kleding. Ik ben gespecialiseerd in het vinden van kleding met specifieke stijlen en origineel daterend uit bepaalde decennia. Met zulke opdrachten maak je me heel blij!

Vaardigheden
Naast mijn talent voor afdingen zijn aanpas- en verstelwerk of het oud-maken van kleding ook een deel onderdeel van mijn vaardigheden. Als het nodig is spring ik achter de naaimachine, waarmee ik enkele basisvaardigheden beheers. Ook ben ik altijd in voor het maken van kostuums van niet voor de hand liggende materialen.

Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden.