A Christmas Carol

Het origineel van Charles Dickens werd bewerkt door David Goddyn.
Regie: David Goddyn
Regie-assisistent: Marloes van Meel
Licht: Mireille Ettema
Spel: Wouter Hervij, Elcke Nijhuis, Florine Schaap, Tonnie van der Varst
Eric van Vuurde en Aileen Pfauth als E. Scrooge.

Deze moderne en absurde bewerking van het origineel van Charles Dickens uit 1843, is Scrooge een jonge, verharde zakenvrouw die een groot warenhuis leidt met strakke hand. Dan komen de geesten uit het verleden, het heden en de toekomst haar confronteren met haar hardheid en liefdeloosheid jegens anderen en jegens zichzelf.

Kerst is…

Kerstmarkten, kitscherige Kerstmannen, besneeuwde Bambi’s, geblèr uit luidsprekers in bomvolle winkelstraten, waar smaakmakende etalages hun dienst doen als grote verleider en een koopzieke meute de leegte in hun hart probeert te vullen.

Of… even ontsnappen aan de koude werkelijkheid. Dagen van rust, bezinning en sociale bezigheden; gezellig met onze familie en vrienden samen, in onze mooiste outfit, genieten van verrukkelijk eten. En als er een pak sneeuw ligt, dan is de wereld echt even een schitterend sprookje, waar we onszelf voor een paar dagen heerlijk in mogen verliezen.

 Of is het allemaal niet zo zwart-wit?

Hoe kijken we tegenwoordig nog naar Kerst? Hebben wij ons, gedragen door de commercie, werkelijk laten verleiden tot een kerst die niet meer is dan een mediahype en kitsch-festijn? Als de werkelijke kerstboodschap niet meer tot ons doordringt dan is het de hoogste tijd om allemaal ‘ge-scrooged’ te worden!”