Call me Mara

Call me Mara speelt Winterblues

Zangeres: Naomi Wallenburg
Band: Call me Mara
Eindregie: Aileen Pfauth
Producent: Knowmeproductions, IK-theater

Theaterconcert geïnspireerd op het verhaal van Ruth 1:20. Over het leven van Naomi, die zichzelf liever Mara noemt: bitter. Over een jonge vrouw die teleurgesteld terugkeert uit de stad naar haar geboortedorp en haar dromen voor de toekomst opnieuw overweegt

Recensie van The Story Bakery

“ (…) Met haar eigen performance over dromen, wereldse problematiek en de eigen touwtjes in handen hebben, straalt Naomi in het Flevolandse IKTheater. (…) Winterblues, uitgevoerd door Naomi’s band Call Me Mara, gaat over een menselijke tweestrijd. Dit illustreert Naomi door twee persoonlijkheden aan te nemen. Het oude testament vertelt het verhaal over een Naomi die naar de velden van Moab gaat, waar haar man en zonen sterven. Verbitterd keert ze terug naar haar plek van herkomst. Hier wil ze niet meer als Naomi door het leven. Ze wil Mara genoemd worden. In het Hebreeuws betekent Naomi lief en Mara bitter. Dit heeft artieste Naomi terugvertaald naar haar eigen leven. De grote boze mensenwereld in de grote stad is soms minder rooskleurig dan dat Polderse tienermeisjes romantiseren. Naomi, die normaal optreedt met folky-indie-pop liedjes, bezingt nu met vlagen het leven met een bluesy, donkere ondertoon als haar alter-ego Mara. (…)

Vooral voor 20-35’ers zijn Mara’s betogen herkenbaar en hilarisch, want ze legt de vinger op de zere plek met haar analyses over de quarter-life crisis. Een persoonlijk drama waar bijna iedere (Westerse) middentwintiger mee te maken krijgt. (…) Haar statements komen keihard binnen, bijgestaan door een divers muziekrepertoire.”

Lees de hele recensie op:

http://www.thestorybakery.com/zelfrijzende-ster-naomi-bakt-wat-van-theaterconcert-call-mara/